Tyto lahodné a neuvěřitelně jednoduché palačinky si nejlépe vychutnáte hned po upečení. Pouze s vejci a banánem můžete mít zdravé palačinky bez obilovin a bez přidaného cukru. Podávejte je s javorovým sirupem a jogurtem nebo sýrem ricotta, který dodá trochu bílkovin.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: Dvě jednoduché palačinky
Ingredience
- 2 velká vejce
- 1 středně velký banán
Postup
- Vejce a banán rozmixujte v mixéru dohladka.
- Velkou nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a zahřejte na středním plameni.
- Na každou palačinku dejte 2 lžíce těsta a na pánev nakapejte 4 kopečky těsta.
- Vařte, dokud se na povrchu neobjeví bublinky a okraje nebudou suché, 2 až 4 minuty.
- Pomocí tenké špachtle palačinky opatrně obraťte a vařte, dokud se na spodní straně nezahnědnou, další 1 až 2 minuty.
- Palačinky přendejte na talíř.
- Pánev opět lehce potřete olejem a zopakujte přípravu zbývajícího těsta.
Jemné nadýchané palačinky na stole nevydrží dlouho. Jsou totiž k nakousnutí.
Tip: Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem zmačkanou papírovou utěrku a potřete jí povrch pánve.