Podávejte zelené fazolky zcela novým způsobem – s receptem na zelený fazolkový salát. Pikantní chuť a křupavost těchto balzamikových zelených fazolek doplní každé zvláštní jídlo nebo sváteční hostinu.
Vyzkoušejte
Tento salát se nejlépe hodí jako příloha k oblíbeným receptům na špagety.
Místo toho, abyste odlamovali konce jednotlivých zelených fazolek, ořízněte svazek během několika sekund. Fazolky shrňte na malou hromádku a špičky zarovnejte na jednu stranu.
Pomocí kuchařského nože odřízněte špičky jedním řezem. Hromádku otočte a totéž proveďte na druhé straně.
Ingredience
- 900 g čerstvých zelených fazolek, ořezaných a nakrájených na kousky
- 1/4 šálku olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce balzamikového octa
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky mleté hořčice
- 1/8 lžičky pepře
- 1 velká červená cibule, nakrájená nadrobno
- 4 šálky cherry rajčat, rozpůlených na poloviny
- 1 šálek rozdrobeného sýra feta
Postup
- Fazole dejte do hrnce a přidejte vodu tak, aby byly zakryté.
- Přiveďte k varu.
- Přikryté vařte 8-10 minut nebo dokud nejsou křupavé.
- Sceďte je a ihned vložte do ledové vody.
- Osušte je.
- V malé misce prošlehejte olej, citronovou šťávu, ocet, sůl, česnekový prášek, hořčici a pepř.
- Fazole pokapejte olejem.
- Přidejte cibuli a promíchejte.
- Přikryté nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu.
- Těsně před podáváním vmíchejte rajčata a sýr.