Tento recept na balzamikovou zálivku je jedním z nejlepších salátových dresinků, které si připravíte! Je klasická, pikantní a snadno se připravuje.
Na tomto receptu na balzamikovou zálivku je něco zvláštního. Je krémová, pikantní, trochu sladká a má to „něco“, kvůli čemu se k ní budete vracet.
Proč si připravit salátový dresink doma?
Tento recept na balzamikovou zálivku je ideální pro všechny druhy salátů, jak sladkých, tak slaných. Domácí salátové zálivky rozhodně stojí za námahu, protože jsou:
- neuvěřitelně chutné
- nezahrnuje konzervační látky nebo přidané přísady
- rychlá a snadná příprava
Ingredience
- 2 lžíce vyzrálého balzamikového octa
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
- ¼ lžičky soli
- 6 lžic olivového oleje
Postup
- Ve středně velké míse vyšlehejte balzamikový ocet, dijonskou hořčici, javorový sirup a sůl, dokud se zcela nespojí.
- Postupně přilévejte olivový olej, přidávejte po jedné lžíci a šlehejte, dokud se nespojí.
- Skladujte v chladu a před podáváním zahřejte na pokojovou teplotu.
Poznámka: Ochutnejte, a pokud dáváte přednost sladší balzamikové zálivce, můžete přidat až 1 lžíci javorového sirupu navíc.