Jedno z těch rychlejších a snadnějších hlavních jídel na přípravu. Možná, že se to nezdá, ale nejnáročnější je na tom příprava chimichurri, které jídlu dodá svěží zelenou barvu a skvělou chuť.
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Ingredience:
- 250g bio hovězího mletého masa od farmáře
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky drceného hořčičného semínka
- sádlo/ghí
- sůl, pepř
Chimichurri: jemně nasekaná petržel, jemně nasekané čerstvé oregano, jemně nasekaný čerstvý koriandr, chilli vločky, extra panenský olivový olej, vylisovaný česnek, šťáva z limety/citronu, coconut aminos
Postup:
Nejdříve si připravte chimichurri, aby se chvilku odleželo. Smíchejte jemně posekané bylinky s olivovým olejem (na hrnek bylinek půl hrnku olivového oleje), dochuťte lžící coconut aminos, šťávou z limety, vylisovaným stroužkem česneku a chilli vločkami – dle chuti.
Předehřejte si troubu na 180°. Omyjte batáty, osušte a na pár místech do nich vpíchněte vidličkou. Dejte je péct takto vcelku zhruba na 25-35 minut. Mezi tím si rozpalte pánev a nechte rozpustit sádlo/ghí, na kterém budete připravovat maso.
Mleté maso si osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a restujte na pánvi, přidejte sůl, pepř, sladkou papriku, hořčičné semínko a vše důkladně promíchejte. Restujte a míchejte přibližně 12 minut, dokud maso není hotové. Nakrájejte si na kostky avokádo.
Hotové batáty připravte na talíře. Nařízněte je zvrchu a lehce roztáhněte do stran, abyste je mohli naplnit. Plňte masem, navrch přidejte avokádo a chimichurri. Servírujte s lehkým listovým salátkem.