Naučte se připravit smaženou rýži s krevetami podle tohoto receptu.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 3 šálky vody
- 1 a ½ šálku nevařené rýže
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 šálek čerstvých fazolových klíčků
- ½ šálku nakrájené cibule
- 1 a ½ šálku vařených středních krevet, oloupaných a zbavených ocasu
- 2 velká vejce, rozšlehaná
- ¼ šálku nasekané jarní cibulky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky sezamového oleje
Postup
- V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte rýži a zamíchejte.
- Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut.
- Odstavte a nechte rýži vychladnout.
- Velkou pánev nebo pánev wok 2 minuty zahřívejte.
- Když je pánev nebo wok rozpálená, přilijte rostlinný olej, fazolové klíčky a cibuli.
- Dobře promíchejte a vařte 3 minuty.
- Vmíchejte vychladlou rýži a krevety a vařte další 3 minuty za stálého míchání.
- Přidejte vejce, zelenou cibuli, sójovou omáčku, sůl, pepř a sezamový olej.
- Za stálého míchání vařte další 4 minuty.