Chcete mít perfektně středně propečená žebírka? S pomocí tohoto receptu s využitím jednoduché metody to pro vás bude hračka.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 2 hodiny 20 minut
- Další: 2 hodiny
- Celkem. 4 hodiny 30 minut
Ingredience
- 1 pečené žebro (4 kg)
- ¼ šálku nesoleného másla, změklého
- 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička provensálských bylinek
- sůl podle chuti
Postup
- Pečené žebro položte na talíř a nechte 2 až 4 hodiny odležet při pokojové teplotě.
- Předehřejte troubu na 260 °C.
- V míse smíchejte máslo, pepř a provensálské bylinky; promíchejte, dokud se dobře nespojí. Máslovou směs rovnoměrně rozetřete po celé pečeni. Pečeni vydatně osolte.
- Pečte čtyřkilovou pečeni v předehřáté troubě po dobu 20 minut.
- Vypněte troubu a nechte pečeni v troubě se zavřenými dvířky 2 hodiny.
- Vyjměte pečeni z trouby, nakrájejte ji na plátky a podávejte.