Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky perníkového koření
- 1 balení vanilkového pudingu
- 2 lžíce kakaa (volitelně)
- 3/4 šálku mléka
- 3/4 šálku whisky
- 1/2 šálku oleje
- 4 velká vejce
- 1 šálek nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Na polevu:
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku másla nakrájeného na kostičky
- 1/2 šálku whisky
- 1 lžička vody
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Vymažte a vysypte moukou formu na bábovku.
- Smíchejte všechny přísady na bábovku kromě ořechů a vyšlehejte je v hladké těsto.
- Poté do těsta zamíchejte nasekané ořechy.
- Nalijte těsto do připravené formy.
- Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 60–65 minut. Nechte vychladnout.
- Na polevu smíchejte všechny přísady v malém hrnci, přiveďte k varu a 10 minut povařte. Nechte 3 minuty vychladnout.
- Třetinu polevy nalijte na vrch bábovky a nechte ji stékat po stranách.
- Druhý den znovu ohřejte polevu, polovinou potřete bábovku a před přikrytím opět nechte vychladnout.
- Následující den zopakujte postup se zbývající polevou.