Občas je dobré sáhnout po osvědčených receptech, jako je například babiččina tvarohová bábovka.
A tohle je recept, trošku vylepšený. Vychází z vyprávění o lentilkové bábovce. A tak spojuje dva recepty dohromady a je z toho babiččina tvarohová bábovka s bílou čokoládou a lentilkami pro děti, která potěší jak děti, tak dospělé.
Pokud máte před sebou nějakou dětskou akci, nejlépe uděláte, když bábovku ještě polijete čokoládou a ozdobíte lentilkami navrch. Osvědčilo se zvolit také „obyčejnou“ neozdobenou variantu, pokud jde o sváču do práce.
Co je potřeba
- 200 g změklého másla (+ na vytření formy)
- 180 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vejce
- lžička sušené citronové kůry (normálně prodávají v sekci koření)
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- hrst dětské krupičky na vysypání formy
- 2 prášky do pečiva
- špetka soli
- 1 polotučný tvaroh ve vaničce
- 20 ml mléka
- 1 bílá čokoláda
- 2 malá balení lentilek
Postup
Troubu předehřát na 180 °C.
V míse šlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte žloutky a z bílků ušlehejte tuhý sníh (zatím dejte stranou). V misce smíchejte mouku s práškem do pečiva, citronovou kůrou a solí a poté po malých částech zamíchejte do ušlehaného másla s cukrem a vejci.
Bílou čokoládu nasekejte na malé kousky, lentilky nasekejte na poloviny. Smíchejte obojí s troškou mouky (aby to všechno neskončilo na dně formy) a následně přisypte do těsta.
Dále přimíchejte tvaroh a mléko a úplně nakonec jemně vmíchejte sníh.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte krupičkou. Potom už jen vlijte těsto, vložte formu do trouby a pečte cca 45 minut (každá trouba je jiná a tak radím od 40. minuty zkoušet špejlovým testem).
Se mnou už značně cloumá jaro a nemůžu se dočkat Velikonoc (proto asi ten slepičí talíř). Letos mám v plánu upéct spoustu dobrot a přejíst se vajíčkové pomazánky, protože ta je prostě nejlepší. Co plánujete na jaro/Velikonoce tvořit vy?
Úspěch je také zaručený, pokud se připravují tyto banánové lívance pro děti. Spojení banánů a lívanců je garance spokojených dětských bříšek.