Recept na babiččin rýžový nákyp

Hlavní jídlaRýžeSladká jídla
Rýžový nákyp

Recept na výborný rýžový nákyp připravíte za necelou hodinu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 a 1/2 šálku vařené rýže
  • 1/4 šálku rozinek
  • 2 velká vejce
  • 1 a 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • další mléko – volitelně

Postup

  1. Rýži a rozinky vložte do vymaštěného kastrolu.
  2. V malé misce rozšlehejte vejce, mléko, cukr a muškátový oříšek.
  3. Nalijte na rýži.
  4. Pečte odkryté při 190 °C zhruba 45 až 50 minut nebo dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý.
  5. Nechte vychladnout.
  6. V případě potřeby přelijte každou porci mlékem.
  7. Zbytky uchovávejte v chladničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang