Recept na výborný rýžový nákyp připravíte za necelou hodinu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 a 1/2 šálku vařené rýže
- 1/4 šálku rozinek
- 2 velká vejce
- 1 a 1/2 šálku plnotučného mléka
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- další mléko – volitelně
Postup
- Rýži a rozinky vložte do vymaštěného kastrolu.
- V malé misce rozšlehejte vejce, mléko, cukr a muškátový oříšek.
- Nalijte na rýži.
- Pečte odkryté při 190 °C zhruba 45 až 50 minut nebo dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý.
- Nechte vychladnout.
- V případě potřeby přelijte každou porci mlékem.
- Zbytky uchovávejte v chladničce.