Výborný jahodový dort připravíte za necelou hodinu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 25 minut plus chlazení
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
Na dort
- 1 balení bílé dortové směsi (běžná velikost)
- 1 balení jahodové želatiny
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 šálek vody
- 1/2 šálku kanolového oleje
- 2 velká vejce, pokojová teplota
- 1 šálek jemně nakrájených jahod
Na polevu
- 1/2 šálku změklého másla
- 1/2 šálku rozmačkaných jahod
- 4 a 1/2 až 5 šálků moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175° C.
- Dno 2 vymazaných kulatých forem o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
- Papír vymažte tukem.
- Ve velké míse smíchejte dortovou směs, želatinu, cukr a mouku.
- Přidejte vodu, olej a vejce. Šlehejte 30 sekund při nízkých otáčkách.
- Šlehejte na střední stupeň 2 minuty.
- Vmíchejte nakrájené jahody.
- Přeneste do připravených forem.
- Pečte, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 25-30 minut.
- Před vyjmutím na mřížku nechte 10 minut vychladnout.
- Odstraňte papír a nechte je zcela vychladnout.
- V malé misce vyšlehejte máslo do krémové polevy.
- Vmíchejte rozdrcené jahody.
- Postupně zašlehejte tolik moučkového cukru, abyste dosáhli požadované konzistence.
- Polevu rozetřete mezi vrstvy a na vrchní část a boky dortu.