Tento výborný avokádový sendvič s vejcem nejen skvěle vypadá, ale také báječně chutná. Navíc si ho připravíte opravdu snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- 4 plátky slaniny
- 30 g másla pokojové teploty
- 4 plátky pšeničného chleba, opečené
- 112 g smetanového sýra
- 1 lžička nasekané čerstvé petrželové natě
- 1 lžička nasekané zelené cibule
- 1/8 lžičky soli
- 1/8 lžičky mletého černého pepře
- 2 velká vejce
- 4 plátky rajčat
- 1/2 avokáda, oloupaného, bez pecky, nakrájené na plátky
Postup
- Na malé pánvi opečte slaninu na středním plameni do křupava. Vyjměte ji z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách. Z pánve slijte tuk a ponechte si 1 polévkovou lžíci.
- Každou stranu chleba potřete máslem. Čtyři plátky chleba položte máslem dolů na pánev na středním ohni. Chléb otočte a opečte z druhé strany. Přemístěte na servírovací talíře.
- V malé misce smíchejte smetanový sýr, petrželku a jarní cibulku. Přidejte sůl a pepř. Rozetřete na jednu stranu každého plátku toastu.
- Na stejné malé pánvi osmažte na středně nízkém ohni ve vyhrazeném tuku ze slaniny vejce. Rozklepněte žloutky a obraťte je. Každé vejce položte na dva plátky toastu. Pokryjte dvěma plátky slaniny, dvěma plátky rajčat a dvěma plátky avokáda.
- Náplň doplňte dalším kouskem toastu a ihned podávejte.