Když jsem poprvé ochutnala hummus, totálně jsem se do něj zamilovala a dopřávala jsem si ho celkem často. Nicméně, pokud jíte něco moc často, rychle se Vám to přejí, a to se také s hummusem stalo. Teď už nedokážu jíst klasický hummus pouze z cizrny, tudíž hledám různé varianty. Osobně mi velmi chutná s přidáním pečených paprik, ale tenhle avokádový je možná ještě o něco lepší.
Hummus je nejen skvělou svačinkou či večeří, ale také je to perfektní pohoštění pro návštěvu nebo na párty. Stačí k tomu zeleninové hranolky či tortilla chips a zdravá pochutina je na světě.
Na 1 dávku avokádového hummusu budete potřebovat:
- 1 zrale avokádo
- 400 g cizrny z konzervy
- 1 chilli paprička či 1/2 feferonky
- 1 – 2 (dle chuti) polévkové lžíce tahini pasty
- sůl
- hrst čerstvé listové petrželky
- šťáva z půlky limety
- olivový olej dle chuti a hustoty hummusu
Postup:
- Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a dužinu dejte do nádoby od mixéru.
- Přidejte cizrnu, chilli papričku nasekanou nadrobno, tahini, olivový olej a sůl.
- Rozmixujte dohladka. Pokud se Vám hummus zdá moc hustý, přilijte olej a znovu mixujte.
- Přidejte šťávu z limetky a důkladně hummus promíchejte.
- Petrželku nasekejte nadrobno a vmíchejte do hummusu.
- Podávejte s tortilla chips či zeleninovými hranolky.
Oblíbený je také tento klasický recept na hummus z cizrny. A za zvážení stojí také recept na plněné tortilly.