Rychlé, snadné a chutné! Kořeněné mexické jídlo je jako stvořené k ochutnání.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
Množství vystačí na 4 porce.
Ingredience
- 200 g klobásy chorizo
- 8 kukuřičných tortill
- 6 vajec
- ¼ šálku mléka
- ½ lžičky pepře
- ½ lžičky soli
- 1 šálek rozdrobeného sýra, ideálně Monterey Jack
- 1 kapka pálivé pepřové omáčky (tabasco) nebo podle chuti
- ½ šálku salsy
Postup
- Krok 1 – Nakrájenou klobásu nasypte na pánev na středně silném ohni. Vařte a míchejte, dokud rovnoměrně nezhnědne. Nechte odstát.
- Krok 2 – Jednu pánev rozehřejte na střední teplotu a druhou pánev rozehřejte na vysokou teplotu. Pánev na vysokém ohni je určena k ohřívání tortill. Ve středně velké míse rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Pánev na středním ohni postříkejte trochou oleje a nalijte do ní vejce. Vařte a míchejte, dokud nejsou téměř pevná. Přidejte klobásu a pokračujte ve vaření a míchání, dokud neztuhne.
- Krok 3 – Mezitím na druhé pánvi asi 45 sekund z každé strany zahřívejte tortilly, aby byly horké a na okrajích křupavé, ovšem stále poddajné.
- Krok 4 – Ještě horkou tortillu posypte trochou strouhaného sýra. Navrch dejte část míchaných vajec a klobásy a podle chuti přidejte pálivou paprikovou omáčku a salsu.
Výživové údaje – na jednu porci
- 537 kalorií
- bílkoviny 30,6 g
- sacharidy 27,7 g
- tuky 34,1 g
- cholesterol 342,8 mg
- sodík 1 297,9 mg