Asijské wrapy ze salátu jsou plné chuti a jsou skvělým nápadem na rodinné asijské jídlo. Každý si může sestavit svůj vlastní čerstvý a lahodný wrap. Jen nezapomeňte mít k dispozici talíře nebo ubrousky, protože směs může někdy trochu kapat. Při podávání nechte každou osobu, aby si lžičkou nandala porci masa do listu hlávkového salátu sama. Salát zabalte kolem masa jako burrito a pochutnejte si.
Ingredience
- 16 listů hlávkového salátu
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce oleje na vaření
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- ¼ šálku omáčky hoisin
- 2 stroužky česneku, drcené
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového vinného octa
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 špetka chilli papričky nebo podle chuti
- 1 plechovka vodních kaštanů, okapaná a nadrobno nakrájená
- 1 svazek jarní cibulky, nakrájené
- 2 lžičky sezamového oleje
Postup
- Celé listy salátu opatrně opláchněte a osušte, abyste je nepotrhali.
- Na rozpálené pánvi osmahněte hovězí maso na oleji, dokud nezhnědne. Slijte tuk a hovězí maso přendejte do mísy.
- Na stejné pánvi jako hovězí maso orestujte cibuli. Do cibule vmíchejte omáčku hoisin, česnek, sójovou omáčku, ocet, zázvor a chilli. Přidejte cibulku, sezamový olej a maso. Vařte a míchejte asi 2 minuty.
- Kolem vnějšího okraje velkého servírovacího talíře naaranžujte listy hlávkového salátu a do středu naskládejte masovou směs.