Recept na arašídovou omáčku

OmáčkyOmáčky a dipy
arasidova-omacka-recept

Arašídová omáčka nebo omáčka z buráků je vynikající například coby doprovod nejrůznějších pokrmů asijské kuchyně, jako jsou např. jarní závitky. Naučte se ji s námi připravit snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Celkem: 5 minut

Ingredience

  • ¾ šálku krémového arašídového másla
  • ¼ šálku rýžového octa
  • ⅓ šálku omáčky tamari nebo sójové omáčky
  • 3 lžíce medu
  • 1 a ½ lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo ½ lžičky mletého zázvoru
  • 1 až 2 střední stroužky česneku, prolisované nebo mleté, podle chuti
  • ¼ lžičky červených pepřových vloček a další na posypání
  • 2 až 4 lžíce vody nebo kokosového mléka nebo podle potřeby k dosažení požadované konzistence

Postup

  1. Ve středně velké míse šlehejte ingredience, dokud se dobře nespojí.
  2. Pokud je vaše arašídová směs obzvlášť hustá, možná budete muset použít celé 4 lžíce vody, abyste směs zředili.
  3. Upravte omáčku podle chuti – můžete přidat například med, stroužek česneku a další ingredience.
  4. Pokud omáčku podáváte jako party dip, přendejte ji do servírovací misky a posypte nasekanými arašídy a vločkami červené papriky, aby vypadala ještě více lákavě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang