Arašídová omáčka nebo omáčka z buráků je vynikající například coby doprovod nejrůznějších pokrmů asijské kuchyně, jako jsou např. jarní závitky. Naučte se ji s námi připravit snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Celkem: 5 minut
Ingredience
- ¾ šálku krémového arašídového másla
- ¼ šálku rýžového octa
- ⅓ šálku omáčky tamari nebo sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- 1 a ½ lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo ½ lžičky mletého zázvoru
- 1 až 2 střední stroužky česneku, prolisované nebo mleté, podle chuti
- ¼ lžičky červených pepřových vloček a další na posypání
- 2 až 4 lžíce vody nebo kokosového mléka nebo podle potřeby k dosažení požadované konzistence
Postup
- Ve středně velké míse šlehejte ingredience, dokud se dobře nespojí.
- Pokud je vaše arašídová směs obzvlášť hustá, možná budete muset použít celé 4 lžíce vody, abyste směs zředili.
- Upravte omáčku podle chuti – můžete přidat například med, stroužek česneku a další ingredience.
- Pokud omáčku podáváte jako party dip, přendejte ji do servírovací misky a posypte nasekanými arašídy a vločkami červené papriky, aby vypadala ještě více lákavě.