Ančovičky na pizze? Je to klasická kombinace chutí, která je vážně dobrá. Zde je návod na přípravu ančovičkové pizzy v italském stylu.
Ingredience
- 1 kulička nejlepšího těsta na pizzu (nebo těsta pro kuchyňské roboty či těsta na tenkou kůrku)
- ⅓ šálku nejlepší domácí omáčky na pizzu
- 57 g až 85 g čerstvého sýra mozzarella
- 6 sardelových filetů ze sklenice nebo plechovky
- 8 oliv Kalamata
- 1 hrst na tenké plátky nakrájené červené cibule
- parmezán nebo sýr Pecorino na strouhání
- krupicová mouka nebo kukuřičná mouka na posypání pizzy
Postup
- Vypracujte těsto na pizzu – těsto připravte podle receptu.
- Vložte kámen na pizzu do trouby a předehřejte ji na 260 °C. Nebo si předehřejte pec na pizzu.
- Připravte si 5 minutovou omáčku na pizzu.
- Pokud používáte čerstvý sýr mozzarella, nakrájejte ho na 0,5 cm silné kousky.
- Pokud je čerstvá mozzarella neuvěřitelně vodnatá (všechny značky se liší), můžete ji nechat asi 15 minut ležet na papírové utěrce, aby se odstranila vlhkost, a poté mozzarellu papírovou utěrkou otřít, aby se odstranila další vlhkost.
- Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Do slupky na pizzu se však vyplatí investovat!) Těsto roztáhněte do kruhu. Poté těsto opatrně položte na desku na pizzu.
- Na těsto rozetřete pizza omáčku pomocí hřbetu lžíce, abyste vytvořili tenkou vrstvu.
- Přidejte sýr mozzarella, sardelové filety, olivy Kalamata a červenou cibuli.
- Navrch dejte tenkou vrstvu strouhaného parmazánu nebo sýru Pecorino.
- Pomocí slupky na pizzu opatrně přeneste pizzu na předehřátý pizza kámen.
- Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, asi 5 až 7 minut v troubě (nebo 1 minutu v peci na pizzu).
- Nakrájejte ji na plátky a ihned podávejte.
TIP: Pokud nemáte k dispozici mřížku na pizzu, můžete použít plech bez okraje nebo zadní stranu plechu s okrajem.