Recept na nejlepší amišský bílý chléb

Chléb z pekárnyPečivoSlané pečivoSlané recepty
Amišský bílý chléb

Tento recept je velmi snadný a připravíte ho za dvě a půl hodiny.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Přídavný čas: 1 hodina 35 minut
  • Celkem: 2 hodiny 25 minut
  • Počet porcí: 24

Ingredience

  • 2 šálky teplé vody (45 °C)
  • ⅔ šálku bílého cukru
  • 1 a ½ lžíce aktivního sušeného droždí
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 6 šálků chlebové mouky

Postup

  1. Ve velké míse rozpusťte cukr v teplé vodě a poté vmíchejte droždí.
  2. Nechte vzejít kvásek, dokud se droždí nepodobá krémové pěně, 5 až 10 minut.
  3. Do droždí vmíchejte olej a sůl.
  4. Po jednom hrnku přimíchejte mouku.
  5. Na lehce pomoučeném povrchu hněťte těsto, dokud nebude hladké. Vložte do dobře vymazané mísy a těsto otočte, aby se obalilo.
  6. Přikryjte ho vlhkou utěrkou. Nechte kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí, přibližně 1 hodinu.
  7. Těsto propracujte: několik minut hněťte a rozdělte ho na poloviny.
  8. Vytvarujte bochníky a vložte je do dvou dobře vymazaných forem o rozměrech 23 x 13 cm.
  9. Nechte kynout, dokud těsto nepřevýší plechy o 2,5 cm, asi 30 minut.
  10. Mezitím předehřejte troubu na 175 °C.
  11. Vykynuté bochníky pečte v předehřáté troubě 30 minut dozlatova.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang