Tento recept je velmi snadný a připravíte ho za dvě a půl hodiny.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 30 minut
- Přídavný čas: 1 hodina 35 minut
- Celkem: 2 hodiny 25 minut
- Počet porcí: 24
Ingredience
- 2 šálky teplé vody (45 °C)
- ⅔ šálku bílého cukru
- 1 a ½ lžíce aktivního sušeného droždí
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 1 a ½ lžičky soli
- 6 šálků chlebové mouky
Postup
- Ve velké míse rozpusťte cukr v teplé vodě a poté vmíchejte droždí.
- Nechte vzejít kvásek, dokud se droždí nepodobá krémové pěně, 5 až 10 minut.
- Do droždí vmíchejte olej a sůl.
- Po jednom hrnku přimíchejte mouku.
- Na lehce pomoučeném povrchu hněťte těsto, dokud nebude hladké. Vložte do dobře vymazané mísy a těsto otočte, aby se obalilo.
- Přikryjte ho vlhkou utěrkou. Nechte kynout, dokud se objem těsta nezdvojnásobí, přibližně 1 hodinu.
- Těsto propracujte: několik minut hněťte a rozdělte ho na poloviny.
- Vytvarujte bochníky a vložte je do dvou dobře vymazaných forem o rozměrech 23 x 13 cm.
- Nechte kynout, dokud těsto nepřevýší plechy o 2,5 cm, asi 30 minut.
- Mezitím předehřejte troubu na 175 °C.
- Vykynuté bochníky pečte v předehřáté troubě 30 minut dozlatova.