Připravte si lahodnou domácí kůru z mandlového másla, kokosových chipsů a medu.
Při přípravě kůry z mandlového másla či mandlového krému můžete navíc experimentovat s ingrediencemi. Nechutná vám med? Použijte javorový nebo třeba agávový sirup.
Ingredience:
- 1/3 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- 3 vrchovaté lžíce mandlového másla (mírně rozteklého – kdyžtak ho lehce prohřejte)
- 2 lžíce kokosových chipsů
- 2 lžičky medu – nebo jiného sladidla – rýžového, javorového, agávového sirupu, stévie
- špetka himalájské soli
- hrst drcených kakaových bobů nebo hoblin z hořké čokolády (85% kakaa)
Postup:
Menší plech nebo formu (a nebo třeba víko od krabičky) vyložte pečícím papírem. V míse smíchejte kokosový olej, mandlové máslo, kokosové chipsy a med.
Vzniklý krém vlijte na plech a posypte solí a kakaovými boby. Dejte na 20 minut do mrazáku, potom rozlámejte na kousky. Uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici.