Tento jednoduchý recept na poke je osvěžující havajský salát z kostiček čerstvého tuňáka ahi, které se smíchají se sójovou omáčkou, sezamovým olejem a zelenou cibulkou a vytvoří pokrm plný umami chuti.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Přídavný čas: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny 10 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg čerstvých steaků z tuňáka nakrájených na kostičky
- 1 šálek sójové omáčky
- ¾ šálku nasekané zelené cibulky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce jemně nasekaných makadamových ořechů
- 1 lžíce opražených sezamových semínek
- 1 lžíce drceného červeného pepře – volitelně
Postup
- Tuňáka vložte do středně velké nereaktivní mísy.
- Přidejte sójovou omáčku, zelenou cibulku, sezamový olej, sezamová semínka, makadamové ořechy a vločky červené papriky.
- Dobře promíchejte.
- Přikryjte a před podáváním uložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.