Vyzkoušejte tento recept na špagety aglio e olio jednou a budete je dělat znovu a znovu. Používá jednoduché ingredience, uvaří se za 20 minut a je naprosto vynikající.
Ingredience
- 340 g špaget
- ½ až 1 šálek vody na těstoviny
- ¼ šálku extra panenského olivového oleje
- 4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- ¼ až ½ lžičky červených pepřových vloček
- 1 velký svazek kapusty, zbavený stonků a nasekaný
- ½ lžičky mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička citronové šťávy
- ⅓ šálku nasekané petrželky
- parmezán nebo veganský parmazán, na podávání
Recept je na 4 porce.
Postup
- Těstoviny připravte podle návodu na obalu v hrnci s osolenou vroucí vodou, dokud nejsou al dente.
- Před scezením těstovin si ponechte 1 šálek vody z vaření.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
- Přidejte česnek a vločky červené papriky.
- Promíchejte a vařte 30 sekund až 1 minutu, dokud česnek na okrajích lehce nezhnědne.
- Přidejte kapustu, sůl a několik zrnek pepře a za stálého míchání kleštěmi vařte, dokud kapusta nezvadne, maximálně 1 minutu.
- Přidejte špagety a promíchejte.
- Přidejte ½ šálku vody na těstoviny, citronovou šťávu, citronovou kůru a promíchejte.
- Pokud se vám těstoviny zdají příliš suché, přidejte zbývající ½ šálku vody na těstoviny, abyste vytvořili lehkou omáčku.
- Dochuťte podle chuti.
- Ozdobte petrželkou a podávejte s parmazánem nebo veganským parmezánem.