Cukrárna Myšák se nachází přímo v srdci Prahy. Pokud chce člověk spojit romantickou procházku s návštěvou kavárny a cukrárny, může zabočit z Václavského náměstí na Vodičkovu ulici, kde stojí Myšák. Za zrodem cukrárny stojí stejnojmenný muž, pan Myšák, po jehož smrti to převzal syn, který v důsledku režimu byl odvezen do tábora nucených prací. Dnes nese podnik stále stejné jméno a zákazníky postí dle starých receptů.
Cukrárna Myšák poprvé obsloužila své první zákazníky již v roce 1911. Vyhlášenou specialitou zde byly pomerančové placičky, které připravoval sám František Myšák. Zajímavostí je, že právě jeho cukrářství stálo za výrobou narozeninového dortu pro prvního československého prezidenta Tomáše Masaryka.
František Myšák byl nejen dobrým cukrářem, ale i vynalézavým mužem. Mezi jeho objev patří lýkový pytlík, do kterého se dávaly bonbony a nosily se v něm na divadelní představení. Výhodou bylo to, že nešustily jako ostatní pytlíky.
V nabídce je velmi oblíbený zmrzlinový pohár, který tvoří vanilková zmrzlina, karamel, griliáš a šlehačka. Recept se zachoval z dob prvního majitele pana Myšáka.
V roce 2017 koupilo cukrárnu Ambiente, které rovnou navázalo na tradici pana Myšáka z prvorepublikové doby. První republika recepty nešidila a dnes je proto možné si vychutnat autentické dobroty s tradicí a historií.
Zákazníci si tu dnes mohou vychutnat výborné snídaně jako je například plněný croissant se šunkou a sýrem, vejce do porcelánu, vídeňské párky nebo vejce Benedikt. Ze sladkých teček po obědě se točí ve vitríně mnohé zajímavé dorty jako třeba jablečný závin s vanilkovým krémem a šlehačkou, rakvička se šlehačkou a buchtičky s vanilkovým krémem. Vybere si tu zkrátka každý!