Tentokrát v hlavní roli receptu bude dýně, perníkové koření a pekany. Chlebík chutná skvěle samostatně, stejně tak s vrstvou ghí či mandlovým máslem. Připravte si k němu jedno zlaté mléko a nebo horkou energizující čokoládu a užívejte pohodu podzimu.
Ingredience:
- 3 šťastná vajíčka
- 4 lžíce olivového oleje
- 3-4 lžíce medu – dle chuti
- 4 lžíce kokosového mléka
- 1/2 hrnku lněných semínek – rozdrcené na mouku
- 2 lžíce perníkového koření
- 1 lžíce jedlé sody
- špetka soli
- 2 hrsti pekanů – podrcených
- 2 lžičky sušeného zázvoru
- 1 lžička vanilky
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C a vyložte formu na chlebík pečícím papírem (lépe to jde, pokud ho nejdříve zmuchláte a znovu narovnáte). V míse si smíchejte všechny suché ingredience – mandlovou mouku, lněnou mouku, perníkové koření, vanilku, zázvor, jedlou sodu, špetku soli, podrcené pekanové ořechy.
V mixéru si zase promixujte všechny „mokré“ ingredience – dýňové pyré, olivový olej, vajíčka, med, kokosové mléko. Tuto „mokrou“ směs nalijte do suché a pořádně promíchejte. (A nebo vsypte suchou směs do mokré v mixéru a jemně promíchejte přímo v mixéru).
Následně vzniklé těsto přendejte do formy, přikryjte alobalem a pečte přikryté přibližně 50 minut. (Pokud chlebík nepřikryjete, hodně zvrchu ztmavne, jako tento na fotkách a mohl by se připálit).
Tip: Upečte chlebík v bábovkové formě, zalijte domácí a nebo vysokoprocentní čokoládou a zasypte ořechy. A skvělá bábovka je na světě.