Batátové tousty. Nejedná se o žádný super složitý recept, spíše se jedná o nápad, jak si oživit snídani, oběd, večeři, svačinu či pohoštění pro hosty. Jsou navíc vhodné (podle druhu obložení) i jako jídlo při Whole30. Takhle moc variabilní batátové tousty jsou, protože dokáží zasytit. Navíc jsou bez lepku a na talíři to s nimi vypadá hezky barevně.
Počet porcí: pro 2
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 20 minut
Ingredience: mačkané avokádo s koriandrem, vajíčka (natvrdo, míchaná, benedikt), domácí nutellu, mandlové máslo, prosciutto, baby špenát, kozí sýr, granátové jablko.
Postup:
Předehřejte si troubu na 200°C. Batát oloupejte (nemusíte), omyjte a osušte. Nakrájejte zhruba na 0,5 cm pláty a zlehka je potřete rukou olivovým olejem z obou stran a mírně osolte.
Vyložte si plech pečícím papírem, vyložte na něj pláty batátu a pečte zhruba 15-20 minut. Mezitím si připravte všechno obložení, co máte rádi, a jakmile batáty budou hotové, jen všechno obložte a vychutnejte.
Redakce Receptik.cz