Příprava je nenáročná a rychlá. Ale pokud chcete, aby vám maso padalo téměř samo od kosti, určitě počítejte alespoň se 2 hodinami, než budete moci křidýlka podávat na talíře.
Porce: pro 2
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 120 minut
Na přípravu pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 10-15 kuřecích křidélek, nejlépe biokvality
- 1 lžíce soli
- 2 lžičky pepře
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička chilli vloček
- 2-3 lžičky oregána
- 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky – volitelně
- sklenice vody na podlití
- 2 lžíce přepuštěného másla ghí
Postup:
Předehřejeme troubu na 160°. Omytá křídla osušíme, osolíme a opepříme. Posypeme z obou stran sladkou paprikou, chilli vločkami a oreganem. Křidélka vložíme do zapékací mísy, přidáme plátky česneku a podlijeme vodou.
Přidáme navrch ghí a mísu zaklopíme poklopem, popřípadě zakryjeme alobalem a vložíme do trouby. Zhruba po hodině křidélka vytáhneme a lžící polijeme šťávou.
Znovu zaklopíme poklopem a ještě na půl hodiny vrátíme do trouby. Po půl hodině znovu vyndáme, znovu polijeme šťávou a odkryté vrátíme do trouby. Teplotu zvýšíme na 220° a pečeme do zlatova, cca další půl hodinu.
K pečeným křidélkům se skvěle hodí rajčatový salát s cibulí a avokádem.
Redakce Receptik.cz