Ingredience na cca 8 mini pizz:
- 200 g sýru Pecorino – použít můžete ale stejně tak parmezán nebo jiný tvrdý sýr na strouhání
- 250 g tapiokového škrobu
- cca 200 ml pasírovaných loupaných rajčat nebo protlaku
- 2 lžičky sušeného oregana
- salátové listy – baby špenát, mix salátů, rukola, polníček
- prosciutto – dá se běžně v obchodech sehnat se složením pouze masa a jedlé soli, tak se určitě mrkněte na složení, do jiných jsou zbytečně přidávány konzervanty
- bylinky – koriandr, pažitka
Postup:
Nejdříve si připravte rajčatovou omáčku, protože těsto bude rychlovka. Nakrájejte nadrobno cibuli a osmahněte ji na ghíčku. Přidejte vylisovaný česnek a nechte ho rozvonět. Poté vlijte pasírovaná rajčata, přidejte bylinky a chvilku povařte.
Vznikne vám hustší rajčatová omáčka. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Směs odložte stranou. Předehřejte si troubu na 180°. Na přípravu těsta si nejdříve nastrouhejte sýr (použila jsem užší nudličky) a v míse ho smíchejte s kokosovým mlékem a tapiokovým škrobem.
Budete muset použít ruce. Vznikne vám z toho těsto, které se lehce drolí, ale když část vezmete a budete chtít tvarovat kouličky, bude krásně držet. Vyložte si plech pečícím papírem (existují i pečící papíry, které už jsou v roli nastříhané na jednotlivé kusy).
Z těsta tvarujte větší koule, které na plechu splácněte do placek a dotvarujte. Střed trochu více stlačte než okraje. Dejte péct zhruba na 15 minut. Po 15 minutách plech vytáhněte a placky natřete silnější vrstvou rajčatové omáčky a pečte dalších 10-15 minut.
Pizzy obložte salátovými listy, pomačkaným avokádem, prosciuttem, pokrájenými rajčaty, cibulkou.
Redakce Receptik.cz