ananasové curry

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 10 minut

Doba vaření: 20 minut

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou od farmáře 
  • 3 centimetrová kolečka ananasu – pokrájená na „trojúhelníky“
  • 1 cuketa – nakrájená na kostky
  • 3 mrkve – nakrájené na čtvrtky a plátky
  • 300 ml kuřecího/zeleninového vývaru
  • 3 lžičky curry koření
  • 1-2 lžičky čerstvého zázvoru – začněte jednou lžičkou a popřípadě přidejte
  • sůl, pepř
  • 4 celé snítky thajské bazalky
  • chilli vločky (cca 1/2 lžičky na porci na závěr)
  • 2 lžíce ghí

Příloha: květáková rýže zakápnutá limetou a smíchaná s posekaným koriandrem

lr-9275304

Postup:

Maso si omyjte nebo otřete do papírové utěrky a pokrájejte na kostky a osolte a opepřete. Rozpalte si hlubokou pánev na středním-vyšším plameni a nechte v ní rozpustit lžíci ghí.

Maso následně zprudka a krátce ze všech stran osmahněte a dejte prozatím stranou do misky. Do pánve přidejte další lžíci ghí a orestujte si na středním plameni mrkev s cuketou a ananasem.

Přidejte zpátky maso, přisypte curry koření a zázvor a následně zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Nechte přijít k varu a následně snižte teplotu. Přidejte thajskou bazalku a nechte mírně probublávat přibližně 8-10 minutek.

Dochuťte dalším zázvorem, solí a pepřem dle potřeby. Na závěr zasypte v servírovací misce chilli vločkami. Servírujte s květákovou rýží. Ta stačí dochutit limetou/citronem a posekaným koriandrem. 

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang