Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou od farmáře
- 3 centimetrová kolečka ananasu – pokrájená na „trojúhelníky“
- 1 cuketa – nakrájená na kostky
- 3 mrkve – nakrájené na čtvrtky a plátky
- 300 ml kuřecího/zeleninového vývaru
- 3 lžičky curry koření
- 1-2 lžičky čerstvého zázvoru – začněte jednou lžičkou a popřípadě přidejte
- sůl, pepř
- 4 celé snítky thajské bazalky
- chilli vločky (cca 1/2 lžičky na porci na závěr)
- 2 lžíce ghí
Příloha: květáková rýže zakápnutá limetou a smíchaná s posekaným koriandrem
Postup:
Maso si omyjte nebo otřete do papírové utěrky a pokrájejte na kostky a osolte a opepřete. Rozpalte si hlubokou pánev na středním-vyšším plameni a nechte v ní rozpustit lžíci ghí.
Maso následně zprudka a krátce ze všech stran osmahněte a dejte prozatím stranou do misky. Do pánve přidejte další lžíci ghí a orestujte si na středním plameni mrkev s cuketou a ananasem.
Přidejte zpátky maso, přisypte curry koření a zázvor a následně zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Nechte přijít k varu a následně snižte teplotu. Přidejte thajskou bazalku a nechte mírně probublávat přibližně 8-10 minutek.
Dochuťte dalším zázvorem, solí a pepřem dle potřeby. Na závěr zasypte v servírovací misce chilli vločkami. Servírujte s květákovou rýží. Ta stačí dochutit limetou/citronem a posekaným koriandrem.