Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 11 minut
Ingredience:
- 1 hrnek mandlí nebo kešu ořechů – namleté na mouku
- 1/2 hrnku kokosové mouky
- 1 šťastné vajíčko
- 1/4 hrnku extra olivového oleje, nejlépe jemného jako Borges Fruity
- špetka vanilky
- 2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 2-3 lžíce medu – volitelně
- tabulka čokolády 80% a více (nejlépe 100%) – tabulka = cca 80g
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C. V míse si smíchejte mandlovou a kokosovou mouku, přidejte špetku vanilky, jedlou sodu a nadrťte/nastrouhejte/nalámejte čokoládu a směs promíchejte.
V jiné misce si prošlehejte tyčovým mixérem vajíčko, se špetkou soli, medem (v tekutém stavu) a olivovým olejem, vznikne vám hustší emulze. Tu přelejte do misky se suchými ingrediencemi a pořádně promíchejte a vytvořte těsto.
Na plechu vyloženým pečícím papírem tvarujte pomocí lžíce sušenky. Konzistence by měla být minimálně stejná jako vidíte na fotce výše. Sušenky pečte 11 minut nebo dokud nebudou mít nazlátlé okraje – proto raději hlídejte.
Poté sušenky vyndejte a nechte 10 minut vychladnout na plechu. Na závěr přendejte sušenky na mřížku a nechte dochladit úplně.
A pokud recept zaujal, může se líbit také recept na paleo kokosky.