Další čokoládová záležitost. Domácí nutella v podání jen pár ingrediencí, které mívá každý doma. Vhodná je i pro děti (zhruba od 1,5-2 let – kvůli ořechům), které tu originální a ne tak zdravou milují stejně tak jako dospělí. Její výslednou konzistenci hodně ovlivní výkonnost mixéru. Ale i tak je lehce hrubší než ta originální.
Porce: 1 sklenice
Doba přípravy: 5 minut
Doba pečení: 20 minut
Ingredience pro domácí nutellu
- 1/2 lžičky vanilky
- špetka soli
- 3 vrchovaté lžíce raw kakaového prášku
- 5 datlí – volitelně, případně množství dle chuti
V případě méně výkonného mixéru přidejte také
- 1 vrchovatá lžíce kokosového oleje navíc
- cca 100 ml vody – přidávat postupně
Postup
Předehřejte troubu na 150°. Vysypte lískové ořechy na plech a pečte je s občasným promícháním zhruba 20 minut až se krásně rozvoní. Nechte ořechy vychladnout.
Pokud jste zvolili neloupané ořechy, jednoduše je teď promněte v rukou, slupka tím půjde lehce dolů. Oloupané ořechy vložte spolu se solí a kokosovým olejem do mixéru a rozmixujte co nejvíc do hladka (jak mixér dovolí), nejlépe dokud domácí nutella nedostane konzistenci oříškového másla.
Přidejte vypeckované datle, skořici, vanilku, kakaový prášek a popřípadě i další lžíci kokosového oleje a trochu vody. Mixujte, dokud se vše krásně nespojí do krému a domácí nutella je hotová.