nutella

Další čokoládová záležitost. Domácí nutella v podání jen pár ingrediencí, které mívá každý doma. Vhodná je i pro děti (zhruba od 1,5-2 let – kvůli ořechům), které tu originální a ne tak zdravou milují stejně tak jako dospělí. Její výslednou konzistenci hodně ovlivní výkonnost mixéru. Ale i tak je lehce hrubší než ta originální.

Porce: 1 sklenice

Doba přípravy: 5 minut

Doba pečení: 20 minut

Ingredience pro domácí nutellu

  • 1/2 lžičky vanilky
  • špetka soli
  • 3 vrchovaté lžíce raw kakaového prášku
  • 5 datlí – volitelně, případně množství dle chuti

V případě méně výkonného mixéru přidejte také

  • 1 vrchovatá lžíce kokosového oleje navíc
  • cca 100 ml vody – přidávat postupně

Postup

Předehřejte troubu na 150°. Vysypte lískové ořechy na plech a pečte je s občasným promícháním zhruba 20 minut až se krásně rozvoní. Nechte ořechy vychladnout.

Pokud jste zvolili neloupané ořechy, jednoduše je teď promněte v rukou, slupka tím půjde lehce dolů. Oloupané ořechy vložte spolu se solí a kokosovým olejem do mixéru a rozmixujte co nejvíc do hladka (jak mixér dovolí), nejlépe dokud domácí nutella nedostane konzistenci oříškového másla.

Přidejte vypeckované datle, skořici, vanilku, kakaový prášek a popřípadě i další lžíci kokosového oleje a trochu vody. Mixujte, dokud se vše krásně nespojí do krému a domácí nutella je hotová. 

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang