Klasický okurkový salát zvládne asi každý. Tenhle salát je plný bylinek, opečené cibulky a je super krémový. A vychlazený z lednice sedne ke každé grilovačce. 

img_0555-2999583

Ingredience:

  • 1 velká salátová okurka / 3 menší nakládačky
  • 1 menší cibule
  • ghí/sádlo – na osmažení cibulky
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2 lžíce domácí majonézy – lze nahradit např. řeckým jogurtem (volitelně)
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl, pepř
  • tymián – 3 snítky
  • kopr – 1 snítka
  • máta – pár lístků

TIP: Podobně snadný a přitom výborný je recept na šopský salát, který má původ v Bulharsku.

Postup:

Okurku si nakrájejte na tenká půlkolečka a nebo použijte spiralizér jako já a dejte do mísy. Na sádle/ghí si osmažte cibulku a dejte stranou vystydnout.


img_0554-3197059

Do okurky přimíchejte majonézu, jablečný ocet, vylisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti a promíchejte. Nasekejte si najemno čerstvé bylinky a přimíchejte. Množství bylinek si upravte dle vlastní chuti. Dejte vychladit do lednice alespoň na jednu hodinku.

Za vyzkoušení stojí také tento recept na okurkovou omáčku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang