sandwich_s_redkvickou-300x200-4250770

Jednoduchý a zdánlivě obyčejný salát z dostupných českých surovin, typickými pro jaro a léto. Každá surovina v něm má svůj význam a navzájem se jejich chutě skvěle doplňují. Navíc, ke grilování to je ideální příloha. 

dsc_8454-2-4001810

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 10 minuty

Ingredience:

  • 1 hlávkový salát
  • 6-10 ředkviček
  • 4 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
  • 2 lžíce domácí majonézy / případně plnotučného jogurtu nebo zakysané smetany
  • 1-2 lžíce jablečného octa
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli a pepře

dsc_8460-3144800

Postup:

  1. Omyjte si listy hlávkového salát, lehce je osušte a natrhejte do mísy. 
  2. Omyjte si ředkvičky a pomocí struhadla je nastrouhejte na tenká kolečka. Případně je pokrájejte nožem. A smíchejte se salátem.
  3. V hrnečku si připravte zálivku. Smíchejte domácí majonézu (případně jogurt) spolu s křenem, půl lžíce olivovým olejem a jablečným octem. Ocet přidávejte postupně, začněte jednou lžící a podle vaší chuti přidejte. To stejné platí i s křenem, klidně si přidejte. Na závěr dochuťte špetkou soli a pepře. 
  4. Na středním plameni si na sucho v pánvi opražte slunečnicová semínka. Tento krok určitě nevynechte.
  5. Zálivku promíchejte do salátu. Ředkvičkový salát naservírujte do misek a každou porci posypte opraženými slunečnicovými semínky. 

Mezi další chutné a přitom jednoduché saláty patří mrkvový salát.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang