Tyhle karbanátky nebo taky burgery, chcete-li, vznikly s původní myšlenkou holandských řízků. Ovčí gouda, krůtí mleté a použité bylinky spolupracují skvěle. Servírujte s čerstvým salátem, domácím guacamole, nebo klidně s celerovým pyré či likovým babaganušem.
Porce: 10 kusů
Doba přípravy 5 minut
Doba vaření: 8 minut
Ingredience:
- 600g krůtího mletého masa od farmáře
- 1 šťastné vajíčko
- 1/2 červené cibule – nakrájené najemno
- 1 stroužek česneku – vylisovaný
- 1 lžička mleté červené papriky
- 6 lžic strouhané ovčí goudy
- 1 lžička sušeného a podrceného tymiánu
- 1 lžíce čerstvého koriandru – najemno posekaného
- sůl, pepř
- ghí/olivový olej
Postup:
Očištěné maso si smíchejte rukama ve velké míse se všemi ostatními ingrediencemi. Vytvarujte si stejně velké karbanátky o výšce cca 2-3 cm a dejte na chvíli uležet přikryté do lednice (nejlépe na hodinku).
Poté je vyndejte alespoň 10-15 minutek předem než si rozpálíte pánev na středně vyšší plamen. Pro „smažení“ použijte buď ghí a nebo si karbanátky potřete olivovým olejem ze všech stran. Smažte zhruba 4 minutky z každé strany. Popřípadě pečte v troubě.