Jeden z rodinných favoritů – příprava trvá 15 minut i s konzumací. Děti ho milují, protože chutná trošku jako štrúdl, a kuchaři proto, že suroviny na něj mají doma vždy. Pět surovin a pět minut.
Budete potřebovat:
- dobrý světlý toastový chléb, třeba belgický formový chléb
- 2–3 hezká jablka
- kousek másla
- med
- skořici
Dejte rozehřát toustovač. Chléb nakrájejte a poklaďte kousky másla – není nutné se snažit ho jakkoliv roztírat. Jablko rozpulte, odstraňte jádřinec a nakrájejte ho na tenké plátky. Obložte jimi toast, zakápněte trochou medu a posypte skořicí. Opečte v toustovači a podávejte se šálkem čaje.
TIP: Pro zpestření stačí přidat vanilkovou zmrzlinu. Jak na domácí vanilkovou zmrzlinu?