Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy

Hlavní jídlaKuřecí masoMinutkyPečivoSendvičeSlané pečivo
venkovska_ciabatta_s_provensalskym_korenim_2_1-300x231-8611486

Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy je skvělou alternativou uzenin. V atraktivní úpravě a provedení uzeniny nebudou nikomu chybět.

Na pošírovaná kuřecí prsa budete potřebovat:

  • 1 kuřecí prsní řízek bez volné části (stripsu)
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 1 bobkový list
  • snítku hladkolisté petržele
  • 2 kolečka chemicky neošetřeného citronu
  • sůl

Přiveďte k varu cca půl litru vody se solí, kořením a citronem. Vložte kuřecí prsní řízek, ztlumte plamen a pomalu vařte cca 15 minut. Hrnec odstavte a prsa nechte v nálevu zcela vychladnout.

Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy II.

K sestavení potřebujete:

venkovska_ciabatta_s_provensalskym_korenim_2_1-300x231-2647976

Ciabatta s lehkou vzdušnou střídkou plnou aromatických bylinek (oregano, bazalka, tymián, majoránka, rozmarýn a šalvěj). Obohacená olivovým olejem. Zdobená atraktivním posypem ze sušených bylinek.

  • 2 venkovské ciabatty s provensálským kořením
  • 4 lžíce lučiny
  • pošírovaná kuřecí prsa
  • pikantní sušená rajčata naložená v oleji, ideálně ochucená provensálským kořením
  • listy salátu podle chuti

Voňavé a dokřupava upečené venkovské ciabatty s provensálským kořením rozpulte, potřete jemně lučinou, poklaďte nasekanými listy salátů a kuřecím masem nakrájeným na plátky. Sušená rajčata nechte okapat a přidejte do ciabatty.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang