Kaiserka s mákem hraje hlavní roi tohoto receptu. Je to světlé pšeničné pečivo s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu. Posypané mákem.
Budete potřebovat:
- 4 kaiserky s mákem
- 4 plátky měkkého salámu, cca 1 cm silných
- hladkou mouku
- strouhanku
- 1 velké vejce
- 2 lžíce mléka
- špetku soli na obalování
- rostlinný olej na smažení
- 4 lžíce majonézy
- 4 listy salátu
- 4 kyselé okurky
Do hlubokého talíře rozklepněte vejce, přidejte mléko a osolte. Měkký salám obalte v mouce, protáhněte vajíčkem a obalte ve strouhance. Zvolna osmažte ve vyšší vrstvě rostlinného oleje.
Nechte zchladnout na papírových utěrkách, které odsají přebytečný tuk. Kaiserky nasucho opečte v toustovači, pak je potřete lžící majonézy a poklaďte listy salátu. Přidejte kolečko smaženého salámu a kyselé okurky nakrájené na plátky.