Není sice z nejfotogeničtějších, to ale spraví pár kyselých okurek nebo něco zeleného na posypání, a pak ji klidně můžete servírovat i váženým návštěvám. V Česku máme croissant pořád zafixovaný jako sladké pečivo, když ale nebudete lpět na zvyku, tak zjistíte, že třeba multicereální croissant se svojí texturou a jemnou chutí výtečně hodí třeba právě k téhle pěně.
Pěna z uzeného masa s multicereálním croissantem
Budete potřebovat:
Multicereální croissant: Tmavý multicereální croissant z plundrového těsta se semínky lnu a slunečnice, pšeničnými otrubami, špaldovými a pšeničnými vločkami. Zdobený je bohatou směsí křupavých semínek (len, sezam, slunečnice).
- cca 150 g zbytků vařeného uzeného masa
- 50 g změklého másla
- 1 lžíci dijonské hořčice
- čerstvě mletý černý pepř
- kyselé okurky
- multicereální croissanty k podávání
Uzené maso najemno umelte – můžete dvakrát. Vidličkou dobře promíchejte se změklým máslem, poctivou hořčicí a pepřem podle chuti. Nechte v chladu uležet (nepospíchejte!) a podávejte s multicereálními croissanty a kyselými okurkami jako oblohou.