thumbnail_4227670_bageta_francouzska_0683_200_mm-300x195-4638369

Pidiseriálek o plněných bagetách zakončím stylově tam, kde se bageta zrodila. Tolik dobrot, které si můžete do náplně vybrat. Kombinujte opatrně, abyste nedopadli jako pejsek s kočičkou. Konec konců: proč vymýšlet již vymyšlené, na náplň použijeme suroviny ve stylu salát niçoise, česky „nysoáz“.

Tuňák, vejce, černé olivy. Základ, se kterým si vystačíme. Kdo chce, může samozřejmě na začátku lehce ogrilovat filet čerstvého tuňáka, my ostatní vezmeme za vděk tuňákem z konzervy. Není to žádná z nouze ctnost, bývá kvalitní. Buďte odpovědní a vybírejte konzervy „dolphin friendly“.

Na plněnou bagetu ve stylu „nysoáz“ budeme potřebovat:

Pařížská bageta: Velká světlá bageta v klasickém francouzském stylu. Zdobená pěti šikmými řezy.

  • 1 velkou světlou bagetu
  • 100 gramů gervais
  • 1 velkou konzervu tuňáka v olivovém oleji, okapanou
  • 2 vejce natvrdo
  • 10 černých oliv
  • půlku citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Bagetu rozpůlíme, konce ponecháme a půlky opatrně vydlabeme. V míse smícháme gervais, okapaného tuňáka a najemno nakrájené olivy. Ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec opatrně vmícháme pokrájená vejce. Bagety naplníme, zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang