Ciabatta se sušenými rajčaty a čerstvým kozím sýrem

Slané pečivoSlané receptySnídaněSušené potravinySýryZdraví

Také už se nemůžete dočkat chvíle, kdy se zakousnete do prvního letošního zralého rajského jablíčka? Ještě to sice nějaký čas potrvá, čekání si ale můžete zpříjemnit sušenými rajčaty. Nejlepší jsou ta, která jsou naložená v oleji s bylinkami.

Je možné je použít na mnoho způsobů. Rozmělněná se semínky pinií jako červené pesto nebo jenom tak nasekaná k rychlým těstovinám nebo na stůl jako doplněk k party bufetu. Ciabatta se skvěle hodí k italskému salátu.

Sušená rajčata v sobě nesou tzv. pátou chuť umami, která se někdy popisuje jako lahodná. Krásně se snoubí třeba s čerstvým kozím sýrem. A abyste podpořili ještě více jeho chuť, je dobré použít ciabattu se sušenými rajčaty.

Ciabatta se sušenými rajčaty a čerstvým kozím sýrem

Na dvě porce budete potřebovat:

Prémiová ciabatta v italském stylu s lehkou vzdušnou střídkou a tenkou křupavou kůrkou. Za svou výjimečnou chuť vděčí kombinaci vybraných ingrediencí, jako je pšeničná semolina a kousky sušených rajčat.

Díky vyvážené chuti a střední velikosti bude ideální pro výrobu plněných sendvičů, ale skvěle poslouží i jako chutná příloha k salátům či specialitám z grilu.

  • 2 ciabatty se sušenými rajčaty
  • 8 půlek sušených rajčat naložených v oleji
  • 120 g čerstvého kozího sýra
  • hrst rukoly
  • půl hrsti jader vlašských ořechů
  • čerstvě mletý pepř
  • případně pár kapek starého balzamikového octa

Ciabatty rozpulte, pokapejte olejem z rajčat a poklaďte omytými a osušenými lístky rukoly. Přidejte sýr a obložte sušenými rajčaty – podle vlastní fantazie, já sýr trochu rozmačkám a rajčata sekám nahrubo.

Doplňte nalámanými ořechy a čerstvým pepřem. Můžete pokapat trochou balzamikového octa nebo použít ještě pár kapek oleje, ve kterém byla naložená rajčata.

Pokud jste ciabattu se sušenými rajčaty v obchodech zatím moc neviděli a dostali jste na můj recept chuť, vypravte se pro ni do Tesca. Za svou výjimečnou chuť vděčí kombinaci vybraných ingrediencí, jako je pšeničná semolina a kousky sušených rajčat.

Díky vyvážené chuti a střední velikosti je ideální pro výrobu plněných sendvičů na jarní výlety, ale skvěle poslouží i jako chutná příloha k salátům či specialitám z grilu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang