Líné špízky. Někdy přijde chvíle, kdy se vám opravdu nechce znovu rozpalovat gril (a poté čekat, než zchladne a čistit ho). Zároveň si ale chcete v podvečer vychutnat skleničku chlazeného růžového s něčím delikátním. A to je přesně čas na tyhle líné špízky.
Provětrejte zásoby v lednici a vše, co šlo kolem Itálie, napíchejte s citem pro barvy na dřevěné špízové jehly. Seznam níže berte jako doporučený, experimentujte!
Budete potřebovat:
- pár kuliček třešňové mozzarelly
- pár kuliček malých rajčátek
- hrst oliv
- směs italských uzenin
- pár lístků čerstvé bazalky
- balzamikový ocet
- olivový olej
- ciabattu natural
Napíchejte na dřevěné špízky vše, co máte rádi vy a vaši hosté. Zakápněte balzamikovým octem, dobrým olejem, nalijte víno a pozorujte západ slunce. Takhle si představuju léto. A když přidáte stylově ciabattu, hladový nebude nikdo.