Podzim je v plném proudu a sezóna hrušek a vlašských ořechů jakbysmet. Vlašské ořechy jsou velmi zdravé, obsahují mnoho důležitých látek a působí velmi pozitivně na funkci mozku. Když je ještě ke všemu opražíte na pánvi, jejich chuť získá ještě větší rozměr.
No a protože mám ráda sezónní suroviny, pro víkendovou snídani jsem zvolila naprosto podzimní jídlo – mléčnou skořicovou rýži s medem, plátky hrušky a opraženými vlašáky.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 125 g jasmínové rýže
- 250 g sójového nebo rýžového mléka
- 1 zralá hruška
- 40 g vlašských ořechů
- 2 polévkové lžíce medu
- špetka soli
- špetka skořice
Postup:
- Do rendlíku nalijte mléko a na středním stupni jej začněte zahřívat.
- Do mléka přisypte rýži ještě než začne mléko vřít.
- A také přidejte špetku soli a med.
- Nyní rýži v mléce za občasného míchání vařte až do změknutí na středním plameni. Trvá to cca 25 minut.
- Mezitím, co se kaše vaří, opražte vlašské ořechy nasucho na pánvi.
- A hrušku nakrájejte na tenké plátky.
- Když je kaše hotová, (měla by být krémová, stejně jako na fotce) přidejte do ní skořice a důkladně promíchejte.
- Hotovou kaši dejte na talíř, pokryjte ji plátky hrušky, posypejte opraženými ořechy a pokud si chcete život ještě víc osladit, zakápněte vše medem dle chuti.