Léto už sice odchází, ale to ještě neznamená, že si nemůžete zpříjemnit ranní vstávání něčím tak dobrým a zároveň zdravým, jako je tapiokový pudink. Tento pudink, který je také bezlepkový, se vyrábí z tapiokových perel. A tapiokové perly jsou vlastně škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manihot. Velkým plusem této suroviny je i to, že obsahuje mnoho vitamínu a minerálů.
Tapiokové perly seženete ve zdravé výživě. Pokud se však nepoštěstí a nenajdete ji v kamenném obchodě, zkuste online zdravou výživu.
Příprava pudinku je opravdu velmi jednoduchá, řekla bych, že je snad ještě jednodušší než příprava klasického „sáčkového“ pudinku. V receptu je uvedeno kokosové mléko, avšak použijte jakékoli rostlinné mléko, které máte po ruce. Stejně tak postupujte s ovocem, pokud Vás nebaví broskve, ale milujete nektarinky, banány nebo třeba hrušky.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 50 g tapiokových perel
- 150 g vody
- 150 g kokosového mléka
- 1 polévkovou lžíci javorového sirupu
- hrst chia semínek
- 2 broskve – nakrájené na kousky
- pár lístků máty na ozdobení
Postup:
- Tapiokové perly přes noc namočte do vody.
- Ráno do hrnce přilijte kokosové mléko a sirup a na středním stupni tapioku s mlékem za občasného míchání zahřívejte do té chvíle než vznikne hustá hmota. Trvá to opravdu chvilinku, cca 5 minut.
- Pudink nyní přendejte do mističek či do malých zavařovacích skleniček, posypte jej chia semínky a přidejte nakrájené kousky broskví.
- Nyní můžete dle své chuti ozdobit mátou či jinou bylinkou.
- Podávejte buď ihned nebo pudink dejte do lednice a podávejte jako vychlazený dezert.
Tip: Pokud milujete čokoládu, nezapomeňte pudink posypat nastrouhanou čokoládou.