Čokoládová ovesná kaše s borůvkami a Šmakounem

DietníSladká jídlaSladké kašeSnídaněVeganskéVegetariánskéZdraví

Ovesná kaše je taková moje jistota, pokud chci rychlou snídani a zároveň chci něco zdravého a výživného. Během 10 minut máte snídani na stole. U ovesné kaše je navíc super, že se dá neustále obměňovat a je vlastně docela zázrak, pokud se Vám ovesná kaše povede dvakrát stejně.

Já ji ráda obměňuji pomocí různých druhů ovoce, oříšků a semínek. Ale tato čokoládová s čokoládovým proteinem je moje nejoblíbenější. A k tomu borůvky, to je fakt blaho.

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 300 g mandlového mléka
  • 150 g ovesných vloček
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 polévková lžíce švestkového sirupu
  • špetka soli
  • 30 g čokoládového proteinu (já používám veganský na bázi hrachového proteinu)
  • 125 g borůvek
  • 200 g švestkového Šmakouna

Postup:

1. Mléko nalijte do rendlíku, přidejte do něj ovesné vločky a za občasného míchání nechte na středním plameni  probublávat.

2. Mezitím nakrájejte Šmakouna na menší kostičky.

3. Když se mléko vsákne do vloček a vytvoří se kaše, přidejte sůl, med, sirup, protein a vše důkladně promíchejte.

4. Nakonec do kaše přidejte kostičky Šmakouna, opět promíchejte.

5. V misce kaši ozdobte borůvkami a jedlými květy.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang