Ovesná kaše je taková moje jistota, pokud chci rychlou snídani a zároveň chci něco zdravého a výživného. Během 10 minut máte snídani na stole. U ovesné kaše je navíc super, že se dá neustále obměňovat a je vlastně docela zázrak, pokud se Vám ovesná kaše povede dvakrát stejně.
Já ji ráda obměňuji pomocí různých druhů ovoce, oříšků a semínek. Ale tato čokoládová s čokoládovým proteinem je moje nejoblíbenější. A k tomu borůvky, to je fakt blaho.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 300 g mandlového mléka
- 150 g ovesných vloček
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 polévková lžíce švestkového sirupu
- špetka soli
- 30 g čokoládového proteinu (já používám veganský na bázi hrachového proteinu)
- 125 g borůvek
- 200 g švestkového Šmakouna
Postup:
1. Mléko nalijte do rendlíku, přidejte do něj ovesné vločky a za občasného míchání nechte na středním plameni probublávat.
2. Mezitím nakrájejte Šmakouna na menší kostičky.
3. Když se mléko vsákne do vloček a vytvoří se kaše, přidejte sůl, med, sirup, protein a vše důkladně promíchejte.
4. Nakonec do kaše přidejte kostičky Šmakouna, opět promíchejte.
5. V misce kaši ozdobte borůvkami a jedlými květy.