Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v jídle chilli papričky, kokosové mléko, zeleninu. Toto zelené kari spojuje moje aktuální chutě. Navíc je to uvařené raz dva, takže nestrávíte v kuchyni celou věčnost. Podávejte s oblíbenou rýží, ta moje je jasná – jasmínová.
Ingredience na 6 porcí:
- 800 g tresky
- 1 lilek
- 250 g hnědých žampionů
- 25 g zelené kari pasty
- 2 chilli papričky
- 2 šalotky
- 40 g kvalitní sójové omáčky
- 400 g kokosového mléka
- čerstvý hrášek z 10 lusků
- olivový olej
- sůl
- jarní cibulka
- půlka limety
Postup:
- Tresku nakrájejte na větší kousky.
- Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.
- Očištěnou šalotku nakrájejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte šalotku a chilli papričku. Obojí orestujte.
- Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl. Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.
- Když se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari. Přidejte tedy do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.
- Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limety.
- Podávejte s jasmínovou rýží.