Kokosová rýže s omáčkou z lesního ovoce

DezertyDezerty, zákusky a poháryOmáčkyRýžeSirupySladká jídla

Když milujete dezerty, je třeba si hlídat linii. A když hlídáte linii, vymýšlíte a hledáte samé zdravé či zdravější nebo lehčí formy dezertů. Já musím říct, že nemám vůbec se zdravými dezerty problém. Naopak bych do pusy už asi nedala těžký ořechovo-máslový dort. Na to mě prostě neužije.

Užívám si zdravé a ještě ke všemu rostlinné jídlo a jsem z toho vždycky tak šťastná, že něco tak chutného dodá mému tělu jen všechno dobré. Pokud, tedy stejně jako já, máte rádi sladká jídla, pak je tato kokosová rýže skvělou možností jak na dezert, tak na sladkou snídani či svačinu.

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 100 g rýže Arborio
  • 100 g kokosového mléka
  • voda dle potřeby
  • 4 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 120 g mraženého lesního ovoce

Postup:

  1. Propláchnutou rýži dejte do hrnce a zalijte ji kokosovým mlékem. Dle potřeby můžete přilít i trochu vody. A vařte na mírném plameni 20-30 minut do změknutí rýže a vsáknutí tekutiny. Výsledná kokosová rýže by měla mít kašovitou strukturu.
  2. Mezitím, co se rýže vaří připravte omáčku. Mražené lesní plody dejte do rendlíku, opět je podlijte trochou vody a zahřívejte je na mírném plameni, tak dlouho než se začne tvořit hustější omáčka. Poté k ovoci přidejte 2 polévkové lžíce javorového sirupu.
  3. Když je rýže uvařená, oslaďte ji 2 polévkovými lžícemi javorového sirupu.
  4. Podávejte tak, že nejdřív dejte rýži do skleničky či do misky a pak ji zalijte ovocnou omáčkou. Kokosová rýže se dá jíst jak teplá – snídaně, tak studená – svačina, dezert.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang