Kombinace jablek, úžasného čerstvého kozího sýra, českého medu, opražených vlašských ořechů je prostě delikátní. A co je nejlepší, hodí se to jako snídaně, svačina, netradiční předkrm či dezert.
Na 1 porci budete potřebovat:
- 1 střední jablko (je vcelku jedno, jestli zvolíte zelené, žluté nebo červené)
- 50 g čerstvého kozího sýra
- 1 polévková lžíce medu
- 1 hrst vlašských ořechů
Postup:
- Omyté jablko opatrně nakrájejte na tenké plátky, které naskládejte na talíř do kruhu.
- Kozí sýr buď nakrájejte nebo natrhejte a posypte jím jablka.
- Na pánvi opražte vlašské ořechy a přidejte je k jablkům a kozímu sýru.
- Nakonec vše zakápněte medem.
Místo jablek můžete bez obav použít i hrušky. A karpáčo může být také z řepy. Tady je oblíbený a chutný recept na karpáčo z červené řepy.