Ingredience:
- 600 g masa z kýty, plece, krkovice, kolena nebo bůčku
- 30 g sádla
- vepřové kosti
- vývar z masoxu
- 10 g hladké mouky
- utřený česnek.
Postup:
Do pekáče položíme odřezky tuku a na ně položíme kosti. Vepřovou pečeni osolíme, posypeme kmínem a ze všech stran propečeme na troše sádla. Maso položíme na nachystané kosti a dáme péct do trouby na střední výkon.
Vepřovou pečeni pravidelně podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.
Za hodinu potřeme maso třeným česnekem a pečeme dál 2 hodiny na střední výkon.
Maso vyndáme, do šťávy vmícháme trochu mouky, lehce opražíme, přidáme vývar z masoxu a necháme povařit.
Vepřovou pečeni podáváme zvlášť, šťávu v omáčníku.