Ingredience:
- 400 g vepřové kýty
- sůl
- 1 lžička hořčice
- špetka mletého pepře
- špetka kmínu
- ½ lžičky červené papriky
- 2 stroužky česneku
- 2 celé papriky
- 60 g vařeného uzeného bůčku
- 600 g brambor
- 2 snítky petrželové natě
Postup:
Připravíme směs smícháním hořčice, utřeného česneku, pepře, soli, kmínu a červené papriky.
Plátky vepřového masa naklepeme a z obou stran potřeme připravenou směsí.
Vezmeme čtyři kusy alobalu a na ně rovnoměrně rozložíme nakrájené proužky bůčku, na ně plátky brambor a navrch položíme připravené maso.
Nakonec vše posypeme tenkými proužky papriky, petrželovou natí a zabalíme.
Alobal balíme tak, aby z něj při pečení nevytekla šťáva.
Ve vyhřáté troubě se vepřové peče asi 45-60 minut.
A jako bonus ještě recept na vepřovou pečeni.