Ingredience:

  • 400 g vepřové kýty
  • sůl
  • 1 lžička hořčice
  • špetka mletého pepře
  • špetka kmínu
  • ½ lžičky červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 celé papriky
  • 60 g vařeného uzeného bůčku
  • 600 g brambor
  • 2 snítky petrželové natě

Postup:

Připravíme směs smícháním hořčice, utřeného česneku, pepře, soli, kmínu a červené papriky.

Plátky vepřového masa naklepeme a z obou stran potřeme připravenou směsí.

Vezmeme čtyři kusy alobalu a na ně rovnoměrně rozložíme nakrájené proužky bůčku, na ně plátky brambor a navrch položíme připravené maso.

Nakonec vše posypeme tenkými proužky papriky, petrželovou natí a zabalíme.

Alobal balíme tak, aby z něj při pečení nevytekla šťáva.

Ve vyhřáté troubě se vepřové peče asi 45-60 minut.

A jako bonus ještě recept na vepřovou pečeni.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang