Mangovo tvarohový dort vylepšený o želatinu, která už nikam neutíká a drží hezky pohromadě.
Pokud potřebujete ohromit na nějaké letní akci, s tímhle ovocným dortem neuděláte chybu (a vlastně na něm není ani moc práce).
Ingredience:
- 2 balení vanilkových sušenek (já mám nejraději klasické věnečky)
- 100 g másla
- 3 balení tučného tvarohu ve vaničce (3 x 250 g)
- 2 balení sýru Philadelphia (2 x 150 g)
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- 150 g cukru krupice
- 1 litr mangového džusu
- 2 menší, nebo jedno opravdu velké mango
- 1 vanilkový puding (nebo pokud by se vám podařilo sehnat – Zlatý klas)
- 1 balení plátkové želatiny
Postup
- Věnečky rozdrťte v robotu (nebo je dejte do igelitové tašky, zabalte do utěrky a rozdrťte paličkou na maso) a smíchejte s povoleným máslem). Předehřejte troubu na 150°C. Věnečkovou hmotu rovnoměrně vtlačte na dno dortové formy.
- Ve větší míse smíchejte tvarohy, Philadelphii, cukr a škrob. Postupně zašlehejte vejce, jedno po druhém. Oloupejte obě manga a nakrájejte je na asi 3 mm silné plátky (ne více). Polovinu tvarohové směsi nalijte na sušenkový spodek.
- Na to naskládejte část manga tak, aby byla pokrytá většina plochy. Na mango nalijte zbylou tvarohovou směs. Dejte do trouby na cca 60 minut – ke konci je třeba dort sledovat (špejlí zjistíte zda je upečený).
- Po upečení korpusu ho poklaďte z vrchu zbylým mangem – tady dejte pozor na estetickou stránku, mango bude vidět. V misce se studenou vodou namočte plátky želatiny cca na 5 minut.
- V menším hrnci zahřejte 3/4 džusu, ve zbylé 1/4 rozšlehejte puding a přilijte do hrnce. Džus s pudingem zahřejte a přidejte želatinu. Míchejte, dokud se tekutina nezahřeje na bod varu, poté odstavte a nalijte na dort ozdobený mangem.
- Občas se stane, že nějaký kousek manga vyplave, tak ho jen vidličkou zatlačte zpět. Dort nechte zchladnout a poté uložte do lednice.
- Než ho budete podávat, tenkým nožem ho oddělte od formy – pokud byste formu rovnou otevřeli, tak by se vám potrhal, takže vražte nůž co nejtěsněji k formě a objeďte jím po obvodu celého dortu.