Ingredience:
- 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)
- 1 cibule
- pepř
- sůl
- majoránka
- sladký kečup
- olivový olej
- rýže (jako příloha)
Postup:
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, cibuli pokrájíme najemno a necháme zpěnit na trošce olivového oleje.
Na zpěněnou cibulku dáme játra a opepříme. Než se kuřecí játra úplně zatáhnou, posypeme je majoránkou (není třeba šetřit, chutná to skvěle).
Po zatažení jater zalijeme cca 4-5 polévkových lžicemi kečupu, trochu podlijeme vodou, zamícháme a dusíme do měkka.
Kuřecí játra potřeby podléváme vodou, ale běžně stačí jednou na začátku. Po odpaření vody vznikne chutná rajčatová omáčka.
Na konci játra s omáčkou osolíme a řádně promícháme. Jako příloha se skvěle hodí rýže. Hotová kuřecí játra jsou měkká, chutná a šťavnatá. Tento pokrm je výbornou rychlou večeří.
TIP: Kdo by chtěl vyzkoušet ještě jiný recept z jater, dalším výborným pokrmem je smetanová játrová omáčka, která má příjemně jemnou chuť.