Recept – šťavnatá kuřecí játra v kečupové omáčce

Drůbeží masoHlavní jídlaKečupyKuřecí masoOmáčkyPokrmy z vnitřnostíRýže

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater (cca 150 g na osobu)
  • 1 cibule
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • sladký kečup
  • olivový olej
  • rýže (jako příloha)

Postup:

Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, cibuli pokrájíme najemno a necháme zpěnit na trošce olivového oleje.

Na zpěněnou cibulku dáme játra a opepříme. Než se kuřecí játra úplně zatáhnou, posypeme je majoránkou (není třeba šetřit, chutná to skvěle).

Po zatažení jater zalijeme cca 4-5 polévkových lžicemi kečupu, trochu podlijeme vodou, zamícháme a dusíme do měkka.

Kuřecí játra potřeby podléváme vodou, ale běžně stačí jednou na začátku. Po odpaření vody vznikne chutná rajčatová omáčka.

Na konci játra s omáčkou osolíme a řádně promícháme. Jako příloha se skvěle hodí rýže. Hotová kuřecí játra jsou měkká, chutná a šťavnatá. Tento pokrm je výbornou rychlou večeří.

TIP: Kdo by chtěl vyzkoušet ještě jiný recept z jater, dalším výborným pokrmem je smetanová játrová omáčka, která má příjemně jemnou chuť.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang