Ingredience:
- 500 g mletého libovějšího bůčku
- 100 g ementálu, eidamu nebo podobného sýra
- sůl
- pepř
- jemně nasekaná petrželka
- 2 vejce
- 1 dl mléka
- hladká mouka
- olej
Postup:
Základem receptu na holandský řízek je smíchání osoleného a opepřeného mletého masa s nastrouhaným ementálem nebo eidamem.
Přidáme mléko, vejce a petrželku a vše dobře promícháme. Směs na holandské řízky dáme přes noc uležet do chladničky.
Pokud je směs na holandské řízky i po uležení příliš řídká, zahustíme jí trochou strouhanky. Potom vytvarujeme ze směsi na pomoučeném prkénku placky a smažíme je po obou stranách na rozpáleném oleji.
Holandské řízky podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.
A tip na závěr na vyzkoušení tento recept na holandské karbanátky se sýrem.