Recept – zapečené gnocchi s bazalkou

Gnocchi, nokyHlavní jídlaUzeninyZeleninová jídla

Ingredience:

  • 1 balíček hotových gnocchi
  • 1 větší cibule
  • 2-5 stroužků česneku
  • 4 středních rajčat 
  • 1 červená paprika
  • 15 dkg slaniny
  • hrstka lístků bazalky
  • 1 mozzarella
  • olej

Postup:

Dáme vařit gnocchi do vroucí osolené vody a sléváme, když vyplavou napovrch.

Mezitím rozpálíme na velké pánvi trochu oleje. Do něj přidáme nakrájenou slaninu a když se opeče a pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

Necháme zezlátnout a přidáme nasekaný česnek s bazalkovými lístky. Počkáme minutku, až se smísí všechny vůně.

Následně přidáme nakrájenou papriku s rajčaty (čerstvými oloupanými nebo u plechovky), povaříme a stáhneme z plotny. Do omáčky vmícháme gnocchi, aby se pěkně omáčkou obalily.

Gnocchi s omáčkou vložíme do zapékací mísy, poklademe plátky mozzarelly a zapékáme do té doby, než se sýr pěkně rozpustí a utvoří vrstvičku nahoře.

Podáváme nejlépe ozdobené lístky bazalky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang